’s Zomer en ’s winters een prettige temperatuur

In huis werkt het systeem heerlijk makkelijk.‘s Winters én ‘s zomers regelt u de binnentemperatuur gewoon met de kamerthermostaat. Ja, ook op warme zomerdagen, want dan levert het warmte-koudesysteem koude voor comfortkoeling! Dat is een prettig extra voordeel van het systeem in Nieuwveense Landen.

Afgifteset

En de techniek in de woning? Daar merkt u verder niets van, behalve dat u geen cv-ketel meer heeft. Daarvoor in de plaats heeft u een afgifteset in de meterkast die de warmte vanuit de centrale installatie overdraagt aan de verwarmingsinstallatie en de warmwatervoorziening in uw woning.

Lage temperatuur verwarming

Het collectief warmte-koudesysteem wordt gecombineerd met lage temperatuurverwarming (LTV). Bij LTV is de aanvoertemperatuur van water dat naar uw vloerverwarming of convectoren gaat lager dan bij gewone centrale verwarming. Het verwarmt gelijkmatiger en constanter dan een gewone cv. Vloerverwarming, moderne convectoren of een combinatie hiervan sluiten het beste aan op dit principe. Vloerverwarming geeft ook de meeste verkoeling als u ’s zomers comfortkoeling gebruikt. Verschil maken tussen dag- en nachttemperatuur is niet meer nodig en ook als u de hele dag weg bent hoeft de verwarming niet meer lager. Vloerverwarming werkt het prettigst en het voordeligst als u de binnentemperatuur min of meer constant houdt.

Warm water

Het warmte-koudesysteem van MeppelEnergie zorgt ook voor de levering van warmte voor uw warme water. U leest hierover meer bij warm water.

Elektrisch koken

Aangezien er geen aardgasnet in Nieuwveense Landen is, gaat koken daarom elektrisch. Dat is soms even wennen. Gelukkig biedt elektrisch koken diverse keuzes zoals een elektrische kookplaat, een keramisch- en een inductie kookplaat.